Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/upplopp-pa-lvm-hem-i-enkoping/

SVERIGE

Upplopp på LVM-hem i Enköping

Flera personer var inblandade i ett upplopp på ett LVM-hem för missbrukare i Enköping under onsdagskvällen. Personer ska ha varit beväpnat sig med tillhyggen, uppger polisen för TT.

TT Text

- Flera personer bråkade och gav sig på personal. De ska också ha tänt på byggnaden och försökt krossa fönster, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid polisen i Uppsala.

Larmet kom in till polisen vid 22.30-tiden efter att personal ringt in. Omkring fem polispatruller finns på platsen.

Hur många personer är inblandade?

- Det ska vara ungefär runt fyra-fem stycken, säger Winge.

Är det några personer om skadats?

- Det är ingen som skadats, men jag har inga närmre uppgifter om hur de mår.

Polisen utreder just nu händelsen som skadegörelse och boendet har evakuerats.

Enligt polisen bor det vuxna människor med missbruksproblem på boendet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt