Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 06:11 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/upploppen-i-husby-ger-eko-utomlands/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Upploppen i Husby ger eko utomlands

Ekot av upploppen i Stockholm når utlandet. Amerikanska och brittiska medier rapporterar nu om händelserna som har satt en stad i brand.

Wall street journal skriver om ungdomar som slår sönder skyltfönster, tänder på bilar och bränner ned kulturcenter. Anledningen är polisens dödsskjutning av den 69-åriga mannen, skriver tidningen och pratar med Stockholmspolisens presstalesman Kjell Lindgren om stenkastning och antalet uppbrända bilar.

Washington post skriver om hur en relativt liten stadsdel norr om Stockholm startade upploppen som inte har lagt sig efter tre nätter. WP beskriver hur upploppen tros bero på dels en systematiskt negativ särbehandlingen av etniska minoriteter i Sverige, dels på den 69-årige mannens död.

Tidningen refererar också till statsminister Fredrik Reinfeldts presskonferens om händelserna under tisdagen och föreningen Megafonens uttalande om upploppen och bristfällig dialog med polisen.

Även BBC beskriver dödsskjutningen som orsaken till oroligheterna, och om hur upploppen i Husby på tisdagskvällen spreds till flera förorter i västra och södra Stockholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.