Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 03:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/usa-institut-tror-pa-varm-svensk-sommar/

Sverige

USA-institut tror på varm svensk sommar

IRI:s prognos för Europa perioden juli till september. Rött = stor sannolikhet för temperaturer över det normala. Blått = stor sannolikhet för temperaturer under det normala. I grupperna om tre rutor visar den översta hur stor sannolikheten är att det blir varmare än normalt och den nedersta hur stor sannolikheten är att det blir kallare än normalt.
IRI:s prognos för Europa perioden juli till september. Rött = stor sannolikhet för temperaturer över det normala. Blått = stor sannolikhet för temperaturer under det normala. I grupperna om tre rutor visar den översta hur stor sannolikheten är att det blir varmare än normalt och den nedersta hur stor sannolikheten är att det blir kallare än normalt. Grafik: IRI

Den svenska sommaren blir varm, om man får tro en färsk långtidsprognos. Enligt amerikanska IRI är sannolikheten stor för att temperaturen blir över den normala hela perioden maj till oktober.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in