Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-09 00:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/utbildningsministern-tva-olika-problem-som-bada-ar-valdigt-allvarliga/

SVERIGE

Utbildningsministern: ”Två olika problem som båda är väldigt allvarliga”

Utbildningsminister Anna Ekström (S) och Hjulsta grundskolas rektor Heléne Hodges arbetar båda, på olika nivåer, för en mer likvärdig skola. Över en frukost på Vete-Katten i Stockholm möttes de för att diskutera problematiken ur sina respektive perspektiv.
Utbildningsminister Anna Ekström (S) och Hjulsta grundskolas rektor Heléne Hodges arbetar båda, på olika nivåer, för en mer likvärdig skola. Över en frukost på Vete-Katten i Stockholm möttes de för att diskutera problematiken ur sina respektive perspektiv. Foto: Fredrik Funck

Varför har skillnaderna mellan skolorna blivit allt större, och vad kan man göra åt det?

Heléne Hodges är rektor för Hjulsta grundskola, den skola i Stockholm vars elever gick ut nian med lägst betyg förra året. Över en frukost diskuterar hon problematiken med utbildningsminister Anna Ekström (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in