Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 09:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/utbildningsministern-tva-olika-problem-som-bada-ar-valdigt-allvarliga/

SVERIGE

Utbildningsministern: ”Två olika problem som båda är väldigt allvarliga”

Utbildningsminister Anna Ekström (S) och Hjulsta grundskolas rektor Heléne Hodges arbetar båda, på olika nivåer, för en mer likvärdig skola. Över en frukost på Vete-Katten i Stockholm möttes de för att diskutera problematiken ur sina respektive perspektiv.
Foto: Fredrik Funck

Varför har skillnaderna mellan skolorna blivit allt större, och vad kan man göra åt det?

Heléne Hodges är rektor för Hjulsta grundskola, den skola i Stockholm vars elever gick ut nian med lägst betyg förra året. Över en frukost diskuterar hon problematiken med utbildningsminister Anna Ekström (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.