Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Utredningen av bussolyckan i Sveg försenas

Det har gått sju månader sedan den svåra bussolyckan utanför Sveg i Härjedalen där tre ungdomar omkom. Men den tekniska undersökningen är ännu inte klar.

Nya uppgifter har dykt upp, rapporterar Sveriges Radio P4 Jämtland och polisen och Statens haverikommission inväntar vissa resultat.

Den tekniska undersökningen kan visa om det fanns något tekniskt fel på bussen och om det bidragit till olyckan. Förhoppningen är att den ska vara klar före jul, enligt kammaråklagare Mikael Bäckström.

Bussen med skolelever från Skene på skidresa körde av vägen den 2 april. Ombord på bussen fanns 59 personer. Tre elever omkom och över 20 personer behövde sjukvård.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.