Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 10:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/utrikesminister-ann-linde-vi-har-en-valdigt-stor-tillit-i-sverige/

2 min 28 sek. "Corona tar syre från alla andra frågor", säger utrikesminister Ann Linde.
SVENSK POLITIK

Utrikesminister Ann Linde: Vi har en väldigt stor tillit i Sverige

Hon skulle ägna den här våren åt att skapa trygghet i Sverige och världen.

Nu får utrikesminister Ann Linde förklara varför vi går vår egen väg i coronapandemin.

– Vi har fortfarande väldigt stor tillit, till varandra och till politiker och myndigheter, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 14 Utrikesministern landar i Ukraina. ”Det är alltid viktigt att vara på plats”, säger Ann Linde.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 14 ”Jag trodde att det skulle vara betydligt fredligare här”, säger Ann Linde, på väg på den nya bron vid fronten i Luhansk. ”Det är uppenbart att den här konflikten är högst levande.”
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 14 Östra Ukraina har befunnit sig i krigstillstånd i sex år.
Foto: Paul Hansen
Bild 4 av 14 Militärhelikoptern har precis landat vid fronten. Utrikesminister Ann Linde kommer med ett budskap till befolkningen: ”Sverige kommer inte att glömma Ukraina”.
Foto: Paul Hansen
Bild 5 av 14 Röda mattan på väg att rullas ut när utrikesminister Ann Linde anländer till Kiev – men först ska flygsplatspersonal kontrollera att ingen ombord har feber.
Foto: Paul Hansen
Bild 6 av 14 ”Jag är väldigt resultatorienterad och vet ofta vart jag tycker att man ska gå”, säger Ann Linde. Här med Ukrainas dåvarande utrikesminister Vadym Prystajko.
Foto: Paul Hansen
Bild 7 av 14 Att vara utrikesminister är inget jobb för reströtta. På fjorton dagar besöker Ann Linde nio länder. Kanslirådet Lena Skoglund vid hennes sida.
Foto: Paul Hansen
Bild 8 av 14 Den 25 maj 2016 intog Ann Linde podiet i pressrummet på Rosenbad. Stefan Löfven skulle berätta om en regeringsombildning. Linde var en av de nya ministrarna, med ansvar för EU och handel.
Foto: Paul Hansen
Bild 9 av 14 Den 10 september 2019. Ann Linde vid riksmötets öppnande med sin före detta chef Anders Ygeman. Hon har precis utsetts till ny utrikesminister.
Foto: Roger Turesson
Bild 10 av 14 ”Vi gör ju verkligen det som vi tror är det rätta”, säger utrikesminister Ann Linde om regeringens hantering av krisen, på språng genom UD:s lokaler från en videokonferens med ambassaderna i Rom och Madrid.
Foto: Paul Hansen
Bild 11 av 14 Ann Linde och hennes pressekreterare Klara Linder stämmer av några dokument. Nu är utrikesministern fast i Stockholm – och hon har fullt upp med alla svenskar som är strandsatta på andra platser i världen.
Foto: Paul Hansen
Bild 12 av 14 Ann Linde besöker förarkabinen i militärhelikoptern på väg till fronten i östra Ukraina. Det är många vidsträckta fält längs vägen.
Foto: Paul Hansen
Bild 13 av 14 Många länder – som Indien – har till skillnad från Sverige beslutat om utegångsförbud och förbud för människor att samlas i grupper.
Foto: Sam Panthanaky/AP
Bild 14 av 14 Ann Linde på språng i Kiev. ”Det är inte ett naturligt tillstånd för utrikesministrar att sitta fast i sina huvudstäder”, säger hon några veckor senare.
Foto: Paul Hansen