Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-18 17:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/utrikesminister-ann-linde-vi-har-en-valdigt-stor-tillit-i-sverige/

02:28. "Corona tar syre från alla andra frågor", säger utrikesminister Ann Linde.
SVENSK POLITIK

Utrikesminister Ann Linde: Vi har en väldigt stor tillit i Sverige

Hon skulle ägna den här våren åt att skapa trygghet i Sverige och världen.

Nu får utrikesminister Ann Linde förklara varför vi går vår egen väg i coronapandemin.

– Vi har fortfarande väldigt stor tillit, till varandra och till politiker och myndigheter, säger hon.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 14 Utrikesministern landar i Ukraina. ”Det är alltid viktigt att vara på plats”, säger Ann Linde.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 14 ”Jag trodde att det skulle vara betydligt fredligare här”, säger Ann Linde, på väg på den nya bron vid fronten i Luhansk. ”Det är uppenbart att den här konflikten är högst levande.”
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 14 Östra Ukraina har befunnit sig i krigstillstånd i sex år.
Foto: Paul Hansen
Bild 4 av 14 Militärhelikoptern har precis landat vid fronten. Utrikesminister Ann Linde kommer med ett budskap till befolkningen: ”Sverige kommer inte att glömma Ukraina”.
Foto: Paul Hansen
Bild 5 av 14 Röda mattan på väg att rullas ut när utrikesminister Ann Linde anländer till Kiev – men först ska flygsplatspersonal kontrollera att ingen ombord har feber.
Foto: Paul Hansen
Bild 6 av 14 ”Jag är väldigt resultatorienterad och vet ofta vart jag tycker att man ska gå”, säger Ann Linde. Här med Ukrainas dåvarande utrikesminister Vadym Prystajko.
Foto: Paul Hansen
Bild 7 av 14 Att vara utrikesminister är inget jobb för reströtta. På fjorton dagar besöker Ann Linde nio länder. Kanslirådet Lena Skoglund vid hennes sida.
Foto: Paul Hansen
Bild 8 av 14 Den 25 maj 2016 intog Ann Linde podiet i pressrummet på Rosenbad. Stefan Löfven skulle berätta om en regeringsombildning. Linde var en av de nya ministrarna, med ansvar för EU och handel.
Foto: Paul Hansen
Bild 9 av 14 Den 10 september 2019. Ann Linde vid riksmötets öppnande med sin före detta chef Anders Ygeman. Hon har precis utsetts till ny utrikesminister.
Foto: Roger Turesson
Bild 10 av 14 ”Vi gör ju verkligen det som vi tror är det rätta”, säger utrikesminister Ann Linde om regeringens hantering av krisen, på språng genom UD:s lokaler från en videokonferens med ambassaderna i Rom och Madrid.
Foto: Paul Hansen
Bild 11 av 14 Ann Linde och hennes pressekreterare Klara Linder stämmer av några dokument. Nu är utrikesministern fast i Stockholm – och hon har fullt upp med alla svenskar som är strandsatta på andra platser i världen.
Foto: Paul Hansen
Bild 12 av 14 Ann Linde besöker förarkabinen i militärhelikoptern på väg till fronten i östra Ukraina. Det är många vidsträckta fält längs vägen.
Foto: Paul Hansen
Bild 13 av 14 Många länder – som Indien – har till skillnad från Sverige beslutat om utegångsförbud och förbud för människor att samlas i grupper.
Foto: Sam Panthanaky/AP
Bild 14 av 14 Ann Linde på språng i Kiev. ”Det är inte ett naturligt tillstånd för utrikesministrar att sitta fast i sina huvudstäder”, säger hon några veckor senare.
Foto: Paul Hansen