Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-20 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/utslapp-av-ammoniak-i-skanska-dalby/

Sverige

Utsläpp av ammoniak i skånska Dalby

Ett utsläpp av ammoniak har skett i Dalby i Lunds kommun. Ett så kallat viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats.

TT Text

Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området från Albavägen mot Påskaängen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Läckan har inträffat i en industrilokal. Vi har ett antal kemdykare i lokalen som bekräftar att den har stoppats, säger Mattias Andersson, larmbefäl vid räddningstjänsten Syd, till TT.

Enligt tidiga uppskattningar har runt 600 liter läckt ut, men det finns ingen exakt siffra.

Räddningstjänsten uppger att det inte finns någon akut fara för allmänheten. Man räknade vid 16.30-tiden på fredagen med att dra tillbaka varningsmeddelandet inom kort.

– Vi har goda vindförhållanden och arbetet har gett gott resultat. Vi jobbar nu med uppsamling av ämnet och att ventilera ut lokalen, säger Andersson.

Ämnen i den här artikeln:

Lund
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt