Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-27 09:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/vaktare-skyddar-hemtjanst-och-vaktmastare-mot-gangen/

Sverige

Väktare skyddar hemtjänst och vaktmästare mot gängen

I Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet vittnar folk om beväpnade män på torget och id-kontroller i portuppgångarna. ”Gängkonflikten har trappats upp på ett sätt vi aldrig sätt tidigare”, säger trygghetssamordnaren Lisa Pedersen.
I Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet vittnar folk om beväpnade män på torget och id-kontroller i portuppgångarna. ”Gängkonflikten har trappats upp på ett sätt vi aldrig sätt tidigare”, säger trygghetssamordnaren Lisa Pedersen. Foto: Magnus Hallgren

Redan i fredags började anställda på stadsdelsförvaltningen i Angered i Göteborg förstå att gängkonflikten i staden skulle eskalera på ett sätt som krävde kraftåtgärder.

Sedan dess har läget förvärrats.

– De senaste dagarna har vi fått rapporter om beväpnade, maskerade män i portar, som kontrollerar boendes identitet och varnar vanligt folk från att gå ut, säger Lisa Pedersen, chef för enheten Trygg i Angered.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in