Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 13:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/vaktare-skyddar-hemtjanst-och-vaktmastare-mot-gangen/

SVERIGE

Väktare skyddar hemtjänst och vaktmästare mot gängen

I Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet vittnar folk om beväpnade män på torget och id-kontroller i portuppgångarna. ”Gängkonflikten har trappats upp på ett sätt vi aldrig sätt tidigare”, säger trygghetssamordnaren Lisa Pedersen.
Foto: Magnus Hallgren

Redan i fredags började anställda på stadsdelsförvaltningen i Angered i Göteborg förstå att gängkonflikten i staden skulle eskalera på ett sätt som krävde kraftåtgärder.

Sedan dess har läget förvärrats.

– De senaste dagarna har vi fått rapporter om beväpnade, maskerade män i portar, som kontrollerar boendes identitet och varnar vanligt folk från att gå ut, säger Lisa Pedersen, chef för enheten Trygg i Angered.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.