Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 12:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/valdsamt-i-skane-en-knivskuren-vid-storbrak/

Sverige

Stökig midsommar på flera håll – en knivskuren vid storbråk i Skåne

Midsommaraftonen har varit hektisk för polisen, med många misshandelsfall, fylla och skadegörelse. I Skåne blev en man knivhuggen i ryggen i samband med ett stort slagsmål vid Lindängen i Malmö vid midnatt, skriver Sydsvenskan.

DN-TT Text

– Det var ett större gäng som slogs, mellan 20 och 30 personer. Vi upplevde att alla slogs med alla, säger Andreas Hulting, vakthavande polisbefäl, till tidningen.

När sex av polisens bilar skickades till slagsmålet skingrades de inblandade, men vittnen kunde peka ut två gärningsmän, som har gripits misstänkta för grov misshandel. Den knivskurne mannen återfann polisen på sjukhuset och hans skador är inte livshotande.

Kvällen och natten har varit hektisk för polisen i Skåne, med många misshandelsfall.

– Mellan åtta på kvällen och tre på natten har vi haft 27 misshandelsfall av grövre slag. Det har varit mycket stök, säger Andreas Hulting.

Martin Hallberg, vakthavande befäl i Västra Götaland, beskriver en natt med många larm och ärenden, men inget större och förhållandevis stillsamt.

– Vi håller på och utreder ett mordförsök i Varberg, men för att vara midsommar så får man beteckna det som ganska lugnt. Uppe på Bohuskusten har vi haft en kommendering som resulterat i ett drygt 15-tal frihetsberövanden, men det är tyvärr inte särskilt mycket i sammanhanget, säger Hallberg. 

Läs mer: Man slagen med yxa i svartsjukedrama

I polisregion Stockholm efter midnatt larmades det om 28 misshandelsfall, varav 23 blev till anmälningar, och 42 personer hanterades i enlighet med lagen om omhändertagande av berusade personer. 

– Det kan liknas vid en stökigare fredag, men inte mer än så. Det har inte varit något som sticker ut, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Sent på midsommaraftonen inträffade en dödsolycka då en person i 25-årsåldern körde av länsväg 735, norr om Avesta, och krockade med ett träd. 

– Anhöriga är underrättade och vi har tagit bilen i beslag för teknisk undersökning, säger Mathilda Borgström, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen till TT.

I Gnarp i Hälsingland, har en man i 45-årsåldern gripits misstänkt för grov misshandel efter att en man i 30-årsåldern påträffats knivskuren vid 01-tiden. Mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen i Östergötland har haft en relativt lugn kväll och natt. Enligt vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist var det inte värre än under en vanlig natt mellan fredag och lördag men stundtals var det högt tryck på telefonerna.

– Det har varit som en hyggligt normal natt, säger han till Corren.    

Polisen i Västernorrland rapporterar om en natt med hög arbetsbelastning i länet med flera fall av misshandel, rattfylleri och skadegörelse. På en ort utanför Sollefteå trängde sig två män in i en bostad vid midnatt och misshandlade den boende. Männen var inte kvar när polis kom till platsen. 

I Gimdalen, Bräcke i Jämtland inträffade ett drunkningstillbud på eftermiddagen då en man föll ur en båt. Mannen kunde själv ta sig till strandkanten där han hämtades av räddningspersonal. Enligt mannen hade motorn varit för tung för båten varpå den hade vält. Mannen är inte misstänkt för något brott, skriver polisen på hemsidan.

Vid 17.30-tiden larmades polisen om ännu en båtolycka. En man i 30-årsåldern hade kört upp sin båt på land utanför Strömsund. Mannan omhändertogs för fylleri. 

I Kalmar har polisen haft flera fall av misshandel och fylla i länet. En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för att ha misshandlat en annan person i centrala Borgholm på Öland. På Kapelluddens camping greps en man efter att ha attackerat en annan man med en flaska. Mannen är misstänkt för grov misshandel.

– Det har varit midsommar helt enkelt, säger Daniel Lund, inre befäl vid Kalmarpolisen till Barometern.

Ämnen i artikeln

Polisen
Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt