Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 14:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/valdsbrott-i-kristianstad-tre-till-sjukhus/

Sverige

Grovt våldsbrott i Kristianstad – fyra till sjukhus

Foto: Johan Nilsson/TT

JH Dalhsgatan i centrala Kristianstad spärrades under måndagen av efter ett misstänkt grovt våldbrott. 

Fyra personer, inklusive den misstänkte gärningsmannen, har förts till sjukhus. Mannen är gripen och händelsen utreds som grovt våldsbrott. 

Vid 11.20 fick polisen larm om att ett våldsbrott inträffat i centrala Kristianstad. Uppgifterna handlade till en början om två avklädda män som rörde sig i lägenheter och på tak i centrala Kristianstad med någon form av tillhygge. 

Till en början frihetsberövades två personer, en av dessa visade sig senare vara brottsoffret, enligt polisen. 

Polisen beskriver händelsen som ”komplex”. Man har under dagen fått sig en mer samlad bild om vad som har skett, men är förtegen om detaljerna. 

– Vi går inte in närmare på det annat än att ett tillhygge använts. Det här har delvis utspelat sig utomhus. Vi är på plats och försöker samla in vittnesuppgifter för att få en klar bild över vad som har hänt. Vi knackar på i närliggande fastigheter för att se om folk sett något, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen i region syd.

Ett vittne berättar för Kristianstadsbladet att hen hörde oväsen.

– Jag skulle bara upp och äta lunch. Sedan hör jag ett väldigt oväsen, några som skriker. Sedan springer en man ut på gatan och två poliser efter, berättar vittnet.

De båda personerna var initialt nakna, säger polisen på en presskonferens.

Enligt polisen har fyra personer förts till sjukhus. Region Skåne uppger att fyra män mellan 25 och 35 år är lindrigt skadade. Två av de som fördes till sjukhus är den målsägande och den andre är den misstänkte gärningsmannen. Vid ingripandet skadades även en polis i samband med att en ruta slogs sönder. Även ett barn fick föras till sjukhus.

– Barnet var ett vittne som fick föras till sjukhus för kontroll på grund av chock, säger Calle Persson, polisens presstalesperson region syd.

Polisen hade senare på eftermiddagen minskat det avspärrade området, men en teknisk undersökning kommer att pågå under kvällen. 

– Vi har våra aningar var detta har utspelat sig. Vi har lokaliserat minst en brottsplats, men vi tror att de inblandade har rört sig på olika platser, säger Calle Persson.