Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Våldtog nioåring – får långt fängelsestraff

En man i 30-årsåldern har dömts till elva års fängelse av Kristianstads tingsrätt efter att ha förgripit sig på ett barn. Offret, som utsatts under fem års tid från 2013, var nio år gammal när övergreppen började, rapporterar Kvällsposten.

Totalt handlar det enligt rättens bedömning om omfattande övergrepp och minst 40 grova våldtäkter. I mannens dator har även barnpornografiska fotografier och filmer hittats.

Mannen, själv småbarnsfar och dessutom idrottsledare, har erkänt de flesta övergreppen. Han har suttit häktad sedan i vintras.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.