Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 00:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/vanligtvis-i-diktaturer-som-politiker-foresprakar-specifika-byggstilar/

SVERIGE

”Vanligtvis i diktaturer som politiker förespråkar specifika byggstilar”

Så här tänker sig Socialdemokraterna i Göteborg hur nya stadsdelen Skeppsbron vid Göta älv skulle kunna gestaltas.
Foto: Jesper Hallén/Socialdemokratera

Att Göteborgs stads politiska ledning under onsdagen beslutar att ge direktiv om att nya prestigeområdet Skeppsbron ska gestaltas i ”klassisk” och ”traditionell” stil får arkitekter att reagera.

– Det är både spännande och lite skrämmande med politiska direktiv av det där slaget, tycker jag. Det är ju vanligtvis i diktaturer som politiker bruka förespråka specifika byggstilar, säger Anna-Johanna Klasander.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.