Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Väpnat rån mot restaurang i Göteborg

En restaurang i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg utsattes för väpnat rån på tisdagskvällen. Tre mörkklädda och maskerade män hotade personalen med pistol och tilltvingade sig pengar ur kassan. Ännu vid midnatt hade ingen misstänkt gripits.

– Rånarna försvann i riktning mot matbutiken Willys i närheten. Vi har haft flera enheter på plats och sökt efter förövarna, men ingen misstänkt har ännu gripits, säger Patrik Ahlbom, befäl vid polisens ledningscentral, till DN.

Ingen person kom till skada vid rånet. En förundersökning om grovt rån är inledd.

Vittnen har hörts och bildmaterial från övervakningskameror kontrolleras.

Restaurangen, Vår krog och bar, ligger vid Vårväderstorget i Biskopsgården. Det är samma restaurang där det i mars förra året skedde en skottlossning som slutade med att två unga män miste livet och åtta personer skadades. Åtta män i åldrar mellan 19 och 28 år dömdes till fängelsestraff för dåden, två av dem till livstids fängelse för mord.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.