Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 13:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/var-femte-patient-klagar-pa-snusket/

SVERIGE

Var femte patient klagar på snusket

T.v: Astrid Lindgrens barnakut. T.h: Den här bilden togs i somras när min mor var inlagd på Gävle sjukhus. Det var alltså underredet till patientsängen hon låg i, och prickarna var blod. Det var inte heller hennes blod...".
Foto: Läsarbild

Var femte patient anser att svenska sjukhus är för smutsiga. Sämst renlighetsbetyg får Karolinska universitetssjukhuset, Södersjukhuset och Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det visar en sammanställning som DN gjort av den senaste nationella patientenkäten.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.