Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Varannan 12-årsflicka är sminkad i skolan

I genomsnitt var tredje flicka i mellanstadiet är sminkad i skolan. I 4:an gäller det knappt var femte och i 6:an är det över hälften. Det visar en undersökning som SVT:s Lilla Aktuellt har gjort.

Ungefär 2.800 mellanstadieelever har svarat på SVT:s fråga om de använder smink i skolan. Genomsnittet för flickorna är 36 procent, men nedbrutet i de olika årskurserna märks en gradvis ökning från 17 procent i 4:an via 35 procent i 5:an till 57 procent i 6:an. Bara 1 av 200 pojkar använder smink, enligt undersökningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.