Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Varg kan ha siktats på Ölandsbron

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det var sannolikt en varg som strövade omkring på Ölandsbron och inne i centrala Kalmar, enligt länsstyrelsen som talat med människor som sett den.

Ett antal personer ska ha sett den misstänkta vargen på och omkring Ölandsbron, rapporterar lokala medier.

– Jag vågar knappt berätta. Någon kanske tror att man är tokig, men det var definitivt inte en hund jag såg. Den var både längre och större, säger poliskommissarie Ulf Karlsson, som var på väg till jobbet när han såg djuret, till SVT Nyheter Småland.

Vittnen berättar bland annat om hur de blivit omsprungna av djuret, och att bilar tvingats tvärnita för att undvika kollision. Även länsstyrelsen har tagit emot flera samtal under morgonen.

– Vi tror att det här kan vara en varg, det är mycket troligt, säger vilthandläggare Helén Wåhlstrand Persson på länsstyrelsen i Kalmar.

Att en varg uppehåller sig i Kalmar är högst ovanligt, kanske till och med unikt.

Enligt Wåhlstrand Persson är djuret troligen är en fjolårsunge på jakt efter en partner, och vandrar nu norrut utmed kusten.

– Nu försöker den nog bara hitta en väg ut ur staden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.