Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Varningsskott mot knivman i kurslokal

Polisen sköt varningsskott på torsdagskvällen mot en knivbeväpnad man som tagit sig in i en lokal i Kristianstad där en kvällskurs pågick. Trots det vägrade mannen släppa sin kniv. Med ytterligare en patrull på plats lyckades polisen avväpna mannen, efter att ha sprejat honom med pepparsprej.

– Polisen fick vid 19-tiden in ett samtal om en man som tagit sig in i lokalen där någon slags kvällskurs pågick. Han vägrade lämna lokalen. Mannen, som var beväpnad med en kniv, fanns fortfarande kvar när polisen anlände. Han vägrade dock att släppa kniven, varför polisen avlossade två varningsskott, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid Skånepolisen, till DN.

Mannen vägrade alltjämt att släppa sitt vapen. Först när ytterligare en patrull anlände kunde han övermannas och gripas, efter att ha sprejats med pepparsprej. Mannen försågs med handfängsel och togs in till polisstationen i Kristianstad.

– Mannens identitet är i nuläget okänd, hans ålder obestämd, säger Söderholm.

Brottsrubriceringen var på kvällen inte fastlagd. Det var då inte känt om mannen hade uttalat hot mot några i kurslokalen, där det enligt tidningen Kristianstadsbladet på nätet pågick undervisning i dans.

– Det blir i alla fall fråga om något slags hot mot tjänsteman. Jag vågar inte säga något om huruvida mannen var påverkad eller inte. Normalt lägger man ifrån sig en kniv om varningsskott avlossas, säger Söderholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.