Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Vått nytt år

Foto: Hasse Holmberg / Scanpix
Regna in det nya året. I princip hela landet löper risk att få smälla raketer i nederbörd. Bara nordligaste Norrland blir, enligt SMHI, utan under nyårsafton.

– Det blir luckor på en del håll under dagen, men vi har ett regnväder som tog sig in över Skåne och rör sig norrut, säger SMHI:s meteorolog Therese Fougman.

Det regntunga molntäcket lägger sig så småningom över Götaland och under nyårsaftonens eftermiddag västra Svealand. Därifrån sprider det sig vidare nordost, enligt SMHI:s prognos.

– Det kan vara lite sol i södra Norrland och kanske någon glimt i Stockholmstrakten, men det går över, säger Therese Fougman.

Framåt nyårsmiddagen är det fortsatt regn av och till i både Götaland och Svealand. Från västra Dalarna upp över Härjedalen är det sannolikt snö det handlar om i stället. Vid tolvslaget har nederbörden nått upp till hela södra Norrland.

– Det kan vara så att det inte blir regn överallt hela tiden, men nederbördsområdet kommer att ligga kvar. På flera håll kommer det säkert att vara uppehåll, men var är omöjligt att säga i nuläget. Det är bara att hålla tummarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.