Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 17:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/vattenfall-vi-har-anpassat-var-organisation-efter-att-stanga-ner-ringhals-1-och-2/

SVERIGE

Vattenfall: Vi har anpassat vår organisation efter att stänga ner Ringhals 1 och 2

Ringhals 2 som står still sedan 30 december.
Foto: Bobbo Lauhage/TT

Reaktorerna Ringhals 1 och 2 är i relativt gott skick. Men driftansvariga bolaget Vattenfall har inte investerat i anläggningarna på fem år, eftersom planen hela tiden har varit att de ska stänga.

– Vi har inte byggt upp vår organisatoriska kompetens eller investerat i anläggningarna för att köra längre än den här tidpunkten, säger Mats Ladeborn, chef för strategisk kärnkraftsutveckling på Vattenfall.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.