Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 13:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/vattenlackan-i-varberg-lagad/

Sverige

Vattenläckan i Varberg lagad

Den stora vattenläckan i Varberg har lagats. Från och med klockan fem på fredagsmorgonen går det att använda dricksvattnet normalt igen, meddelar det kommunala vattenbolaget Vivab.

TT Text

Nu pågår arbetet med att fylla vattenreservoarerna och Vivab uppmanar invånarna att fortsätta vara sparsamma med vattnet under torsdagsdygnet.

Läckan, som upptäcktes under nyårsnatten, uppstod på råvattenledningen mellan vattenkällan och vattenverket.

Flera kommunala verksamheter, bland annat alla förskolor och fritidsanläggningar, hölls stängda under torsdagen, men har öppet igen på fredagen.

Region Halland och Hallands sjukhus gick upp i stabsläge på regional nivå, men hävde det under torsdagen. Stabsläge innebär att en särskild sjukvårdsledning håller sig underrättad om läget, vidtar nödvändiga åtgärder och följer händelseutvecklingen.

Ämnen i artikeln

Varberg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt