Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 06:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-i-norden-maste-ta-ett-storre-klimatledarskap/

Sverige

”Vi i Norden måste ta ett större klimatledarskap”

Utanför Maritimt museum i Oslo, där ministermötet hölls, fanns installationer som byggts av plastskräp som plockats från havet. ”Norden är ett litet område men vi är också exempel på att ambitiösa klimatmål går att kombinera med starka ekonomier”, säger klimatminister Isabella Lövin (MP).
Utanför Maritimt museum i Oslo, där ministermötet hölls, fanns installationer som byggts av plastskräp som plockats från havet. ”Norden är ett litet område men vi är också exempel på att ambitiösa klimatmål går att kombinera med starka ekonomier”, säger klimatminister Isabella Lövin (MP). Foto: Andrea Brask

Oslo. De nordiska länderna bildar nu en gemensam front i klimat- och miljöarbetet. I Oslo antogs på tisdagen överenskommelser både när det gäller klimatfrågan och plastanvändningen. Dessutom gick startskottet för ett nytt nordiskt samarbete för att minska skräpet i haven.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in