Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-11 02:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-tvingas-bli-storre-och-storre/

Sverige

”Vi tvingas bli större och större”

Bröderna Niklas och Håkan Hermansson driver grisuppfödning på gården Havor på södra Gotland.
Bröderna Niklas och Håkan Hermansson driver grisuppfödning på gården Havor på södra Gotland. Foto: Beatrice Lundborg

På gården Havor på södra Gotland delas grisarna in i ett A- och B-lag för att öka lönsamheten. De finaste grisarna slaktas redan efter 16 veckor. Köttet säljs till restauranger och butiker i Stockholmsområdet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in