Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Vikendöd kopplas till andra dödsfall

En hypotes som polisen arbetar efter är att 53-åringen utsatts för ett rånmord.
En hypotes som polisen arbetar efter är att 53-åringen utsatts för ett rånmord. Foto: Johan Nilsson / Scanpix
Den 53-årige lantbrukaren hittades död på sin gård i skånska Viken på midsommarafton. Polisen utgår från att han blivit mördad, och det är inte första gången familjen drabbas av svårförklarade dödsfall.

I maj 2009 avled mannens bror och svägerska i sitt hem, bara ett stenkast från där lantbrukaren nu hittats död. Parets frånfälle kom senare att klassas som en tragisk olycka, men initialt trodde polisen att paret förgiftats.

En omfattande polisutredning kom till sist fram till att en koldioxidläcka från ett närliggande västhus var dödsorsaken. Men i och med 53-åringens död kan utredningen komma att öppnas på nytt.

– Vi har det förstås i tankarna, men just nu är vi i en insamlingsfas. Så småningom kan det bli aktuellt att titta på det igen, säger spaningsledaren Håkan Adler till Sveriges Radio Malmö.

Teknisk undersökning och förhör fortsatte under söndagen, men någon misstänkt hade ännu under eftermiddagen inte gripits. Enligt flera medier har polisen säkrat blodspår i och i anslutning till rummet där 53-åringen hittades. Ett fönster ska också vara uppbrutet.

En hypotes som polisen arbetar efter är att 53-åringen utsatts för rånmord.

– Det är en av de teorier som kan vara möjliga, säger Håkan Adler.

Hittades på sin gård

• Den 53-årige mannen hittades av en närstående på midsommaraftons förmiddag.

• När polisen kommer till platsen görs bedömningen att ett brott med all sannolikhet begåtts – kroppen har svåra skador.

• Förundersökningen rubriceras som mord och en teknisk undersökning påbörjas.

• Ett flertal förhör med bland annat mannens många anställda hålls.

• Enligt flera medier har en mystisk svart bil varit synlig på platsen i samband med mordet – polisen söker kontakt med föraren.

TT

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.