Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 23:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/virus-bakom-magsjuka-pa-skola/

Sverige

Virus bakom magsjuka på skola

Den magsjuka som i veckan höll hälften av eleverna på en skola i Skurup hemma berodde på ett virus, skriver Skånska Dagbladet.

TT Text

Det var i onsdags som elever började insjukna i magsjuka. Dagen därpå skickades över 70 barn och vuxna hem från skolan och i fredags dök bara hälften av eleverna upp. Enligt rektorn hade cirka 150 elever sjukanmält sig.

Redan på torsdagseftermiddagen gjordes förfrågningar till vattenverket, som inte hade några indikationer på att vattnet skulle vara orsak till utbrottet. Skolan, som sanerades under fredagen, håller öppet som vanligt den kommande veckan. En ny sanering ska också göras under måndagen.

Kommunen skriver på sin hemsida att det nu är extra viktigt att alla följer rekommendationerna om att stanna hemma 48 timmar efter att symptomen upphört.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt