Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 21:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/wikstrom-fp-bas-for-eu-utskott/

SVERIGE

Wikström (FP) bas för EU-utskott

Cecilia Wikström, mitten, poserar sedan hon valts till ordförande för EU-parlamentets framställningsutskott (PETI, Petitions), som representant för Folkpartiet och den liberala gruppen. Wikström flankeras av Pál Csáky från Slovakien som representerar den kristdemokratiska gruppen och Soledad Cabézon Ruiz från Spanien och den socialdemokratiska gruppen.
Foto: Wiktor Nummelin/TT

Folkpartiets ­Cecilia ­Wikström blev på måndagskvällen huvudperson i en infekterad maktkamp i EU-parlamentet. Wikström valdes oväntat till ordförande för ett utskott och blockerade därmed en ledamot från den EU-kritiska grupp som Sverigedemokraterna tillhör.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.