Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 16:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/wilmas-ex-pojkvan-tillbaka-pa-haktet/

Sverige

Wilmas ex-pojkvän tillbaka på häktet

På bilden syns den 23-årige åtalade ex-pojkvännen till mördade Wilma Andersson. Bilden kommer från en övervakningskamera när han går in i en butik samma dag som Wilma senast hördes av, 14 november i fjol. Bilden till vänster från sökandet efter Wilma.
På bilden syns den 23-årige åtalade ex-pojkvännen till mördade Wilma Andersson. Bilden kommer från en övervakningskamera när han går in i en butik samma dag som Wilma senast hördes av, 14 november i fjol. Bilden till vänster från sökandet efter Wilma. Foto: Tomas Ohlsson, Polisen

Den 23-årige ex-pojkvännen som på onsdagen åtalades för att ha mördat 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla har förts tillbaka till häktet från sjukhuset. Det bekräftar polisens utredningschef för DN.

Det var vid 12,30-tiden på onsdagen som häktespersonalen i Uddevalla beslöt att den 23-årige mannen behövde sjukvård, och han fördes då akut till sjukhus. Orsaken till sjukdomsfallet har inte offentliggjorts. 

Enligt Sten-Rune Timmersjö, utredningschef hos polisen i Fyrbodal och den som lett polisarbetet med mordutredningen i Wilma Andersson-fallet, fördes 23-åringen dock tillbaka till häktet vid 17–18-tiden på onsdagen, vilket SVT var först att berätta om.

– Det stämmer att han är åter på häktet. Jag tror inte att det finns något hinder inför rättegången, men jag är ingen doktor, säger Timmersjö till DN.

Av hänsyn till 23-åringens integritet vill han inte gå in på vad sjukdomsfallet handlade om. Däremot har åklagaren i fallet, Jim Westerberg, tidigare sagt till GT att 23-åringen förts till sjukhus flera gånger tidigare.

Rättegången är planerad att hållas i Uddevalla tingsrätt med början om en och en halv vecka. Utöver åtal för mord misstänks 23-åringen även för brott mot griftefriden. 

På åklagares begäran genomgick mannen i december i fjol en mindre sinnesundersökning. I utlåtandet stod att allvarlig psykisk störning ”kan misstänkas” både vid gärningen och vid undersökningstillfället samt att det finns skäl att genomföra en mer omfattande undersökning av mannens psykiska hälsa.