Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 15:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ylva-johansson-min-bedomning-ar-att-vi-kommer-klara-det-har/

SVERIGE

Ylva Johansson: ”Min bedömning är att vi kommer klara det här”

I ett konferensrum på arbetsmarknadsdepartementet möts regelbundet etableringsminister Ylva Johansson (S), statssekreterare Anders Kessling och en handfull tjänstemän för att gå igenom läget.
I ett konferensrum på arbetsmarknadsdepartementet möts regelbundet etableringsminister Ylva Johansson (S), statssekreterare Anders Kessling och en handfull tjänstemän för att gå igenom läget. Foto: Andrea Brask

Det här är rummet där regeringen brottas med frågan som kan avgöra valet nästa år. DN var med när Ylva Johansson och hennes stab vred och vände på de senaste siffrorna över hur det går för de nyanlända. Att bara 3 procent av de lågutbildade går vidare till studier är det som bekymrar statsrådet mest.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in