Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Ytterligare kritik mot Lexbase

Dagen efter lanseringen av Lexbase ökar kritiken ytterligare mot den omstridda hemsidan. Samtidigt kan TT visa på flera brister i sökverktyget. Bland annat kan en person hängas ut om han eller hon flyttar in i samma hus som en dömd person tidigare bott i.

– Vi tycker inte att vi hänger ut någon. Vi publicerar uppgifter på de korrekta uppgifter som finns då, säger företagets företrädare Pontus Ljunggren till TT.

Men ser du inte ett etiskt problem i att en oskyldig person kan bli uthängd?

– Det är klart att jag ser det som ett problem men hur vi ska lösa det, hittills har vi lagt ut den adress som är angiven i domen.

Pontus Ljunggren får själv också hård kritik av Advokatsamfundet som kan inleda ett disciplinärende mot advokaten.

– Inom ramen för god advokatsed så finns det regler för hur advokaten får förhålla sig till sina klienter och jag har i går tillskrivit advokaten i fråga och bett honom svara på en del frågor, säger generalsekreteraren Anne Ramberg till Expressen.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.