Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-12 21:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ytterligare-tre-personer-med-covid-19-avlidna/

SVERIGE

Ytterligare tre personer med covid-19 avlidna

Mellan lördagen och söndagen har tre personer med bekräftad covid-19 rapporterats avlidna, visar Folkhälsomyndighetens siffror. Sammanlagt har 4.659 personer i Sverige rapporterats avlidna sedan slutet av januari, då det första fallet av det nya coronaviruset bekräftades.

Enligt Folkhälsomyndigheten kan statistiken släpa, inte minst under helgdagar. Statsepidemiolog Anders Tegnell har tidigare sagt att rapporteringen på helgen kan bero på sjukhusens bemanning och hur mycket tid som finns för administration.

Det var den 31 januari som det första fallet av det nya coronaviruset bekräftades i Sverige. Sedan dess har 44.730 sjukdomsfall bekräftats. Sammanlagt har 4.659 personer i Sverige rapporterats avlidna. Av dessa är 2.103 kvinnor och 2.556 män.

2.173 personer får eller har fått intensivvård, den vårdnivå som innebär förhöjd övervakning och som ibland kräver mer avancerad behandling än vad som ges på vanlig vårdavdelning.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt