Yxman stal bil med hund - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Yxman stal bil med hund

En 80-årig kvinna skadades när en man med yxa tvingade till sig hennes bil på en bensinstation i centrala Herrljunga vid lunchtid på fredagen.

I bilen fanns även kvinnans hund, en fyraårig pudel, som yxmannen vägrade låta kvinnan ta med sig.

Kvinnan hade precis tankat när en man kom fram till henne och tvingade till sig hennes nycklar med våld. Enligt polisen skadades kvinnan i handgemänget när tjuven drog ut henne ur bilen då hon försökte ta ut sin hund. Kvinnan fick skador från yxan på benen samt armarna och bröt handleden.

Mannen körde i väg från platsen med bilen, en silverfärgad Peugeot 207.

Strax före tvåtiden natten till lördagen hade polisen inga spår efter tjuven trots att flera patruller och helikoptrar sökt i området.

– Vi har inte ett spår efter den skyldige och hunden är inte heller påträffad, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.