Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 20:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/toppmilitar-varnar-for-okat-spionage/

NYHETER

Toppmilitär varnar för ökat spionage

”Vi satsar mer än vi gjort tidigare på information i säkerhetsskyddsfrågor”, säger Mustchefen Gunnar Karlson. En del av satsningen är varningsaffischerna som nu sprids inom försvaret. Bilden på Gunnar Karlson togs i Visby under Almedalsveckan då han bodde på ubåtsräddningsfartyget ”Belos”.
Foto: Roger Turesson

Spionaget mot det svenska försvaret ökar. Försvarsmaktens personal kartläggs av främmande makt, bland annat med hjälp av Facebook. Det säger Gunnar Karlson, chef för den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten Must, som manar till skärpt vaksamhet.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.