Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Nyheter

TV 4 överklagar datorbeslag igen

Både TV 4 och tv-journalisten Trond Sefastsson kommer att överklaga Svea hovrätts beslut att beslaget av Sefastssons dator står fast till Högsta domstolen.

- Det är lika dåligt som att åklagaren inte gick till domstol innan beslaget gjordes. Nu begår hovrätten ett stort misstag när den inte tillåter en muntlig förhandling där vi kan förklara vikten av källskyddet, säger Göran Ellung, programdirektör på TV 4.

Sefastssons advokat Gunnar Falk räknar med att överklaga hovrättens beslut till Högsta domstolen på måndag. TV 4 kommer att överklaga, men det är oklart när, enligt Göran Ellung.

Sefastsson och TV 4 motsätter sig att polis och åklagare ska få insyn i det av grundlagen skyddade material som finns lagrat i datorn. Myndigheterna anser att de måste få undersöka datorn för att kunna utreda de misstankar om bland annat grovt mutbrott som finns mot Sefastsson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.