Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/ung-flicka-dod-i-skidolycka/

Nyheter

Ung flicka död i skidolycka

En ung flicka avled i måndags efter en skidolycka i Kittelfjäll i Västerbotten.

Rätta artikel

Olyckan inträffade vid lunchtid på måndagen i ett offpist-område utanför skidanläggningen Kittelfjäll i Vilhelmina kommun.

– Den minderåriga flickan omkom till följd av skador som hon ådrog sig i samband med olyckan, säger Malin Axroth, kommunikatör vid polisen i Västerbotten.

En ambulanshelikopter kom till platsen men flickans liv gick inte att rädda.

– Det är fruktansvärt. Just nu går våra tankar till familjen, säger Jan Forsgren, vd på Kittelfjällsliftarna till Västerbottens-Kuriren.

– Förmodligen har hon krockat med ett träd. Hon togs snabbt ned till sjukrummet där hon fick första hjälpen. Ambulans tillkallades och i väntan på den genomfördes återupplivningsförsök, säger Jan Forsgren till Västerbottens-Kuriren.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Veronika Åström

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt