Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 09:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/unga-klimataktivister-ser-fn-som-otillrackligt/

Nyheter

Unga klimataktivister ser FN som otillräckligt

Tunisiske klimataktivisten Raslen Jbeli talar på presskonferensen efter Greta Thunbergs tal. 16 unga klimataktivister har lämnat in ett officiellt klagomål till FN:s barnrättskommitté där de hävdar att regeringars brist på åtgärder mot klimatförändringen är ett brott mot barnkonventionen.
Tunisiske klimataktivisten Raslen Jbeli talar på presskonferensen efter Greta Thunbergs tal. 16 unga klimataktivister har lämnat in ett officiellt klagomål till FN:s barnrättskommitté där de hävdar att regeringars brist på åtgärder mot klimatförändringen är ett brott mot barnkonventionen. Foto: Kena Betancur/AFP

Två generationer stod mot varandra när världens statschefer, ministrar och aktivister samlades på FN för klimatmötet på måndagen. Den unga klimataktivismen gör att FN:s generalsekreterare säger sig känna hopp.

– Jag är hoppfull tack vare er, sade Antonio Guterres och gestikulerade mot Greta Thunberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in