Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 19:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/unga-lockas-till-rorelse-med-kopplingar-till-rysk-underrattelsetjanst/

NYHETER

Unga lockas till rörelse med kopplingar till rysk underrättelsetjänst

1 min 5 sek. Myten om ryska specialförband lockar unga svenska män till en rörelse med kopplingar till den ryska underrättelsetjänsten.
Bild 1 av 1
Foto: Mattias Carlsson

De är svenska medborgare och arbetar i säkerhetskontrollen på Arlanda. En annan är aktiv i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

På kvällar och helger klär de sig i ryska uniformer för att träna närstrid och vapenhantering.

DN kan i dag berätta om hur myten om ryska specialförband lockar unga svenska män till en rörelse med kopplingar till den ryska underrättelsetjänsten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.