Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 20:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/unikt-samarbete-ger-lasarna-mer-lokaljournalistik/

Nyheter

Unikt samarbete ger läsarna mer lokaljournalistik

Foto: Alamy

Dagens Nyheter inleder ett samarbete med Sveriges Lokalnyheter, som består av Mittmedia, Hall Media, Sörmlands Media, VK och Norran. Nu kan alla DN-läsare lägga till en lokaltidningsprenumeration till sin DN-prenumeration.

DN Text

Genom samarbetet får läsaren tillgång till mer än 35 olika lokaltidningssajter spridda över hela landet. Samarbetet inleds tillsammans med Mittmedia i Västmanlandsregionen.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski är mycket glad över samarbetet.

– Det är ett erbjudande som ligger rätt i tiden. Vi ser en allt större efterfrågan från läsare som vill ta del av både DN och lokaljournalistik. Nu kan vi tillgodose bägge delarna på ett mycket smidigt sätt, säger han.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VLT, kommenterar:

– När det gäller den lokala journalistiken är vi unika. Ingen annan medieaktör kan erbjuda samma lokala nyhetsförmedling, både när det gäller aktuella händelser 24 timmar om dygnet och granskning. Samtidigt vet vi också att en stor del av våra läsare också är intresserade av att ta del av mer riks- och utrikesnyheter. Därför är jag mycket glad över att vi genom samarbetet med DN kan erbjuda våra kunder detta.

Erbjudandet kommer att gälla under en begränsad period och vara tillgängligt för både nya och befintliga prenumeranter.

– Vi hoppas att många läsare ska ta chansen att utöka sina DN-prenumerationer med lokala nyheter, säger Peter Wolodarski.

Om intresset visar sig vara stort bland läsarna kan samarbetet komma att utökas.

– Då kommer övriga deltagande mediehus i Sveriges Lokalnyheter att erbjuda sina kunder att komplettera sin lokala prenumeration med DN och få tillgång till deras breda utbud och kvalitetsjournalistik, säger Ulrika Näsvall, privatmarknadschef Västerbottens-Kuriren.

Dagens Nyheter har i dag över 150.000 digitala prenumeranter och Sveriges Lokalnyheter har cirka 100.000 digitala prenumeranter.

Här kan du lägga till en lokaltidningsprenumeration till din DN-prenumeration