Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 08:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/usa-valet/forsta-aret-som-president-ar-ofta-avgorande/

USA-valet

Första året som president är ofta avgörande

Bild 1 av 5 Videpresidenten Mike Pence och Donald Trump kommer ut från ett möte på Trumps golfklubb i Bedminster. För Trump gäller det att knyta till sig rätt personer för att bli en effektiv president.
Foto: Don Emmert AFP
Bild 2 av 5 1961: Invasionen i Grisbukten. Kubas ledare Fidel Castro i ett pansarfordon. Invasionen i Grisbukten på Kuba den 17 april 1961 inträffade under John F Kennedys första år som president.
Foto: Raul Corrales AP
Bild 3 av 5 1981: Mordförsöket på Ronald Reagan. Presidenten förs i skydd efter att ha blivit skjuten av John Hinckley Jr. Mordförsöket skedde den 30 mars 1981, ett par månader efter att Reagan hade tillträtt.
Foto: Ron Edmonds AP
Bild 4 av 5 2001: Terrorattackerna mot USA. Den 11 september 2011, samma år som George W Bush tillträdde som president, drabbades USA av en serie samordnade terrorattacker bland annat mot World trade center i New York.
Foto: Gene Boyars AP
Bild 5 av 5 William Antholis, Miller center for public affairs.
Foto: Sanna Torén Björling

Charlottesville. Historien visar att det första året ofta avgör hela presidenttiden. Det är då en president står på höjden av sin makt. För Donald Trump gäller det att knyta till sig rätt personer, och vara öppen mot motståndarna – för att få igenom sin politik.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in