Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-12 00:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/usa-valet/kampen-inom-republikanerna-etablissemanget-tvingas-ge-sig/

Världen

Kampen inom Republikanerna: Etablissemanget tvingas ge sig

Donald Trump står av allt att döma kvar som ensam möjlig kandidat för Republikanerna i presidentvalet, vilket är en historisk skräll. Aldrig tidigare har en kandidat med så lite stöd i partiledningen kommit så långt.
Donald Trump står av allt att döma kvar som ensam möjlig kandidat för Republikanerna i presidentvalet, vilket är en historisk skräll. Aldrig tidigare har en kandidat med så lite stöd i partiledningen kommit så långt. Foto: SPENCER PLATT

Donald Trump tog hem segern även i primärvalet i Indiana. Sedan Ted Cruz kastat in handduken finns det ingen som kan hindra Trump från att bli Republikanernas presidentkandidat. Trump för en strid på två fronter – för att vinna väljare och för att övervinna eliten i det egna partiet. I valet möter han av allt att döma Hillary Clinton.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in