Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 21:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/usa-valet/osakerhet-kring-trumps-planer-for-mellanostern/

VÄRLDEN

Osäkerhet kring Trumps planer för Mellanöstern

Bild 1 av 6 Mahmoud Abbas, Palestinas president: ”Jag hoppas på fred (i Mellanöstern) under Trumps mandatperiod”.
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 6 Abdelfattah al-Sisi, president i Egypten: ”Vi hoppas att de amerikansk-egyptiska relationerna får en pånyttfödelse”.
Foto: Nariman El-Mofty
Bild 3 av 6 Benjamin Netanyahu, premiärminister i Israel: ”President Trump är en sann vän av Israel. Vi kommer att arbeta tillsammans för fred och säkerhet i regionen”.
Foto: Ariel Schalit
Bild 4 av 6 George Sabra, talesman för den syriska oppositionen: ”Hoppas att presidenten Donald Trump blir annorlunda än kandidaten Donald Trump”.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 5 av 6 Recep Tayyip Erdogan, president i Turkiet: ”Vi har gemensamma värderingar (med USA) och jag hoppas på ett bra samarbete”.
Bild 6 av 6 Hassan Rouhani, president i Iran: ”Valet av president i USA betyder ingenting för den islamiska republiken Iran”.
Foto: Mohammad Berno

Donald Trump vill knyta starkare band till Israel, riva upp kärnavtalet med Iran och ”bomba skiten” ur terrorgruppen IS.

Så mycket går att skönja av den nye presidentens tidigare uttalanden om Mellanöstern. Men samtidigt är planerna vaga och substanslösa.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.