Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-27 10:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/usa-valet/radslan-vaxer-bland-usas-muslimska-kvinnor/

VÄRLDEN

Rädslan växer bland USA:s muslimska kvinnor

Bild 1 av 4 ”Sjalen gör det uppenbart att jag är muslim och nu när Trump blir president känns det som att det är tillåtet, till och med sanktionerat, att ta ut sin ilska och frustration på mig och min religion”, säger 21-åriga studenten Basante Yassein. Hennes kompis Nora Ahmed bär fortfarande sin slöja i New York, men reser hon söderut åker den av.
Foto: Chris Maluszynski
Bild 2 av 4 Nourah Shaban, 24, känner frustration efter valresultatet. Många på hennes arbetsplats är hängivna anhängare till Donald Trump, som under sin valkampanj talade om ökad övervakning av muslimer och moskéer i USA. ” Varje dag arbetar jag alltså bredvid människor som indirekt vill sådana som mig illa. Det är surrealistiskt”, säger hon.
Foto: Chris Maluszynski
Bild 3 av 4 Fredagsbön i East Village. De senaste dagarna har flera muslimer attackerats av Trump-supportrar, rapporterar den amerikansk-muslimska organisationen CAIR.
Foto: Chris Maluszynski
Bild 4 av 4 ”Det är så klart inte bra att muslimer känner sig rädda för att bli trakasserade, men det är ju heller inget nytt. Vi har alltid varit diskriminerade”, säger Toni utanför moskén på Middle East Side.
Foto: Chris Maluszynski

Hoten och förolämpningarna har haglat över muslimer och andra minoritetsgrupper under Donald Trumps valkampanj. Många muslimska kvinnor överväger nu att ta av sig den främsta symbolen för sin religion, slöjan.

– Jag utesluter inte att jag tvingas göra det för min egen säkerhets skull, säger Nourah Shaban.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in