Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-30 13:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/usa-valet/slaget-om-vita-huset-borjar-pa-allvar/

VÄRLDEN

Slaget om Vita huset börjar på allvar

01:30. Donald Trump rör om i de amerikanska primärvalen som drar i gång under måndagen. Motståndarlägren har tröttnat på hans plumpa retorik och hoppas på en seriös fortsättning.
Bild 1 av 3 Donald Trump talar vid ett möte i Davenport. Hans kampanj har nu två kontor i Iowas huvudstad Des Moines, där frivilliga ringer runt till delstatens republikaner och värvar röster.Foto:
Foto: Scott Olson Getty
Bild 2 av 3 En ung supporter tar en selfie tillsammans med Hillary Clinton vid ett valmöte i Ames på söndagen. För favorittippade Clinton står mycket på spel i Iowa.Foto:
Foto: Sanna Torén Björling
Bild 3 av 3 Hillary Clinton är intelligent och erfaren. Alla som har träffat henne i mindre sammanhang säger att hon är varm och inkännande. Inte alls kall, som hon beskylls för. Lynn Engen
Foto: Sanna Tor n Björling

I dag börjar kampen om Vita huset på allvar. Iowa är först ut att rösta – och utgången är mycket osäker. Frågan är om utmanarna Donald Trump och Bernie Sanders förmår sina supportrar att ta sig till vallokalerna. För favoriten Hillary Clinton kan Iowa bli avgörande.

DN har träffat gräsrötter i båda lägren.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in