Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 05:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/utslappen-fran-maten-maste-minska-med-tre-fjardedelar/

Nyheter

Utsläppen från maten måste minska med tre fjärdedelar

Svenskarna måste äta mer vegetariskt om klimatmålen ska nås. Här grönkålsrisotto med sötpotatis, blinier med saltgurka och vegetarisk kaviar.
Svenskarna måste äta mer vegetariskt om klimatmålen ska nås. Här grönkålsrisotto med sötpotatis, blinier med saltgurka och vegetarisk kaviar. Foto: Pressens Bild

Utsläppen från svenskars mat måste minskas med ungefär tre fjärdedelar om klimatmålen ska nås. Det anser Världsnaturfonden som har tagit fram ett koncept för klimatsmarta måltider. Dessutom lanseras en digital matkalkylator som enkelt visar en måltids klimatpåverkan.