Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 07:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/utslappen-fran-maten-maste-minska-med-tre-fjardedelar/

Nyheter

Utsläppen från maten måste minska med tre fjärdedelar

Svenskarna måste äta mer vegetariskt om klimatmålen ska nås. Här grönkålsrisotto med sötpotatis, blinier med saltgurka och vegetarisk kaviar.
Svenskarna måste äta mer vegetariskt om klimatmålen ska nås. Här grönkålsrisotto med sötpotatis, blinier med saltgurka och vegetarisk kaviar. Foto: Pressens Bild

Utsläppen från svenskars mat måste minskas med ungefär tre fjärdedelar om klimatmålen ska nås. Det anser Världsnaturfonden som har tagit fram ett koncept för klimatsmarta måltider. Dessutom lanseras en digital matkalkylator som enkelt visar en måltids klimatpåverkan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in