Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 08:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/100-kan-ha-smittats-pa-stor-familjefest-nu-stangs-stadens-skolor-igen/

VÄRLDEN

100 kan ha smittats på stor familjefest – nu stängs stadens skolor igen

Petra Broisted, ansvarig för kriskommittén i Göttingen håller presskonferens sedan ett nytt utbrott av coronaviruset upptäckts i staden. Skolorna har åter stängts.
Petra Broisted, ansvarig för kriskommittén i Göttingen håller presskonferens sedan ett nytt utbrott av coronaviruset upptäckts i staden. Skolorna har åter stängts. Foto: Swen Pförtner/TT

BERLIN. Knappt hade eleverna fått återvända till skolbänkarna innan de skickades hem på nytt. I tyska Göttingen har skolor och idrottsföreningar fått stänga efter att ett hundratal personer smittats av covid-19, troligen i samband med en familjefest. Staden har under helgen masstestat barn och vuxna för att förhindra ett nytt större utbrott.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in