Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 15:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/11-september-sa-har-terrorismen-forandrats/

VÄRLDEN

11 september – så har terrorismen förändrats

Bild 1 av 2 Den 11 september för 16 år sedan kraschade två flygplan in i World Trade Center i New York. 2.996 människor dog i attackerna.
Foto: AP
Bild 2 av 2 Förödelse i New York efter 11 september-attackerna 2001.
Foto: Bill Farrington/AP

Den 11 september kraschar två passagerarflygplan in i World Trade Center på Manhattan i New York. Ett tredje plan kraschar i försvarshögkvarteret Pentagon i Washington. Tio dagar senare förklarar president George W. Bush krig mot terrorismen, ett krig som han menar inte kommer att sluta förrän varje terroristgrupp på global nivå har stoppats.

Men sedan 2001 har antalet personer som dödats i terrorattacker ökat kraftigt. Och i dag har modern teknologi och arbetet mot terrorism gjort att de internationella terrororganisationernas tillvägagångssätt har förändrats.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.