Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-03 12:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/12-ariga-maimuna-rymde-nar-hon-skulle-giftas-bort/

Världen

12-åriga Maimuna rymde när hon skulle giftas bort

Bild 1 av 5 ”Jag tänkte aldrig ge mig in i det.” Det säger Maimuna Abdullahi, 14, om äktenskapet hon skulle tvingas in i som tolvåring. Men Maimuna rymde och i dag bor hon på ett härbärge där hon får utbildning av en hjälporganisation. Hon kan inte återvända hem. ”Sedan, när jag blivit äldre och kan stå på egna ben, så kanske jag faktiskt vill gifta mig”, säger hon.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 2 av 5 En bild ur en video släppt av Boko Haram visar de kidnappade.
Foto: HO
Bild 3 av 5 Abdullahi Haruna tycker att det var en bra affär när han sålde dottern.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 4 av 5 Saidu Mohammed i vad som skulle blivit hans och Maimunas gemen­samma hem. Nu vill han ha tillbaka pengarna han betalade för henne.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 5 av 5 Maimunas mamma Rabiatu blev själv bortgift som 16-åring. ”Vi kvinnor har inget att säga till om i de här frågorna”, säger hon.
Foto: Erik Esbjörnsson

Kaduna.

Den islamistiska sekten Boko Haram har hotat att sälja de 270 skolflickor som kidnappades för två månader sedan. Men till vardags är detta ett öde som drabbar miljoner kvinnor i Västafrika. Maimuna Abdullahi rymde från ett äktenskap när hon var tolv år och nu vill den försmådde maken ha pengarna tillbaka.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in