Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-24 05:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/13-aring-funnen-efter-tre-manader/

Världen

13-åring funnen efter tre månader

Jayme Closs, 13 år, har återfunnits välbehållen, nästan tre månader efter att hennes föräldrar mördades. Arkivbild
Jayme Closs, 13 år, har återfunnits välbehållen, nästan tre månader efter att hennes föräldrar mördades. Arkivbild Foto: Barron County Sheriff's Department/AP

En 13-årig flicka från Wisconsin i USA som försvann i oktober efter att hennes föräldrar mördats har återfunnits, undernärd och smutsig men vid liv.

Rätta artikel

Jayme Closs påträffades i staden Gordon, omkring tio mil från där hon bodde, rapporterar BBC. Enligt lokala medier har flickan flytt från sin kidnappare. Kort därefter kunde en 21-årig man som bor i Gordon gripas utifrån Closs beskrivning. Han anklagas nu för mord och kidnappning.

Closs försvann den 15 oktober efter att polisen fått ett nödsamtal från ett hus i närheten av staden Barron. När de tog sig in i bostaden hittades flickans föräldrar mördade.

Flickans försvinnande ledde till en massiv sökinsats där över 1.500 frivilliga deltog. Polisen tror att hon har bevittnat morden, men har inte betraktat henne som misstänkt utifrån de spår som säkrats i bostaden, skriver nyhetsbyrån AFP.

Ämnen i den här artikeln:

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt