Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

13 egyptiska poliser dödade av IS i Sinai

I en granatattack mot en polispostering nära El-Arish på Sinaihalvön dödades 13 egyptiska poliser, uppger inrikesministeriet i Kairo.

Extremistgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig attacken, men också fem av jihadisterna ska ha dödats.

Attacken, den dödligaste i området på flera månader, inträffade nära staden El-Arish i norra Sinai, där terrorgruppens egyptiska gren genomför attacker som har dödat hundratals poliser och soldater.

IS uppger i ett uttalande att polisposteringen intogs efter att en självmordsbombare först sprängde en bil och sig själv vid platsen.

”Det följdes av stormning av posteringen”, skriver organisationen i ett uttalande som lagt ut på sociala medier. IS uppger också att attacken utfördes som hämnd för ”förolämpningar mot muslimska kvinnor” vid posteringar.

Ambulanser som skickades till platsen utsattes för en omfattande skottlossning, skriver Al Jazira.

Människor i området säger sig ha hört en massiv explosion och ambulanser som försökt nå fram till de skadade ska ha blivit utsatt för tung beskjutning. Säkerhetsstyrkor uppges ha stängt av in- och utfarterna till och från El-Arsih.

Säkerhetsstyrkorna uppger att fem jihadister dödades i eldgivning efter attacken. Jihadister i Sinai trappade upp våldsamheterna sedan den islamistiske presidenten Muhammad Mursi störtats av militären 2013.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.