Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

140 döda vid bombattacker i Syrien

Minst 140 människor har dödats vid flera attacker i Syrien på söndagseftermiddagen. Islamiska staten har tagit på sig skulden för en av attackerna.

Flera av attackerna var riktade mot ett område i södra delen av Damaskus, uppger ett flertal källor. Enligt det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet ska det ha rört sig om en kombinerad självmordsattack och bilbomb.

Statlig syrisk teve uppger enligt nyhetsbyrån Reuters att attackerna inträffade nära al-Sadr-sjukhuset i Sayeda Zeinab-distriktet. Minst 83 människor ska ha dödats och ett dussintal skadats, skriver BBC.

Någon timma efter attackerna tog terrororganisationen IS på sig skulden, skriver Reuters. Enligt IS var det två självmordsbombare som utlöste sina bombbälten efter det att de utlöst en bilbomb.

I januari tog Islamiska staten på sig en attack i samma område där 60 människor dog.

Bombattacken i Damaskus var den andra på söndagen. Vid en annan attack i staden Homs dog 57 människor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.