Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 02:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/20-doda-i-huskollaps-i-nigeria/

Världen

20 döda i huskollaps i Nigeria

Foto: Sunday Alamba/AP

Dödstalet efter huskollapsen i Nigerias största stad Lagos har stigit till 20 personer.

Rätta artikel

– 20 kroppar har förts till Lagos bårhus och 45 överlevande har fått hjälp på statliga sjukhus, säger landets hälsominister Jide Idris, i ett uttalande.

På en av våningarna i det rasade huset ska det ha legat en skola och ett daghem. Det finns inga uppgifter om antalet avlidna barn, men tio barn och fyra vuxna ska fortfarande få vård.

Boende i området har vittnat att flera hus i området har rasat under de senaste åren. Hus som rasar som en följd av bristfällig tillsyn av byggnader och undermåligt byggmaterial är inte ovanligt i Nigeria.

Ämnen i den här artikeln:

Nigeria
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt